expekt

Barcelona odwoła się od kartki Messiego

Ostatnia aktualizacja: 08/11/16 13:52, Komentarzy: 9

0
9
Fot. imagestockdesign / Shutterstock.com

Napastnik Barcelony, Lionel Messi otrzymał żółtą kartkę w 82. minucie meczu z Sevillą. Duma Katalonii poinformowała, że odwoła się od tej decyzji.

Arbiter w protokole meczowym zanotował, iż upomniał Argentyńczyka za “opóźnianie opuszczenia boiska i uzupełnienia swojego stroju w celu zyskania na czasie”. W rzeczywistości Messi został nadepnięty przez N’Zonziego, który zepsuł jego but. Snajper był zmuszony usiąść na murawie, by spróbować go założyć, ale nie mógł tego zrobić właśnie z powodu jego uszkodzenia.

Sędzia zinterpretował to jako grę na czas i ukarał piłkarza żółtą kartką, co nie spodobało się włodarzom katalońskiej ekipy. Barcelona postanowiła odwołać się od kartki dla Messiego do Komitetu ds. Rozgrywek.
Źródło: asinfo.
dafabet
Dodaj komentarz
Junior starszy
BARCA-NEYMAR-JR
Zarejestrowany od: 275 dni
Ilość komentarzy: 202
Oceny: -865
Kibicuje:
FC Barcelona
08.11.2016 / 20:27:58
Messi potraktowany nieslusznie tą żółtą kartką grzecznie z klasą pokazywal rozwalonego buta arbitrowi sedzia zle to przyjął myslac ze chcą grać na czas co absolutnie czegos takiego z Messiego strony miejsca nie bylo slusznie ze sie odwołają jezeli by mial dostawac za takie cos żółte kartki zawodnik to połowa pilkarzy z la ligi by miala gwarantowaną pauze po kilku kolejkach .takie zolte kartki to żenada...Brawa dla Króla za gola i asystę w tak trudnym meczu
Solidny ligowiec
leniwiec
Zarejestrowany od: 97 dni
Ilość komentarzy: 1130
Oceny: +4599
Kibicuje:
Manchester United Tottenham Hotspur Real Madryt
08.11.2016 / 17:41:31
Barcelona się od wszystkiego odwoła, bo oni nigdy nie potrafili przyjmować takich rzeczy na klatę jak mężczyźni. Oczywiście mówię tu o zarządzie. Messi też się głupio zachował rzucając tym butem i robiąc teatr. Schodzi, zakłada nowe trzewiki i gra dalej, a dyskutowanie z arbitrem, to czy robi to Messi czy robi to ktoś inny, kara powinna być taka sama. Messi nie jest, a przynajmniej nie powinien być specjalnie chronionym piłkarzem. Nie powinno być żadnych podwójnych standardów. Podyskutować można chwilę ale co za dużo, to się czkawką może odbić.
Solidny ligowiec
Falalala
Zarejestrowany od: 1531 dni
Ilość komentarzy: 961
Oceny: +6217
Kibicuje:
Argentyna Jagiellonia Białystok Polska FC Barcelona
09.11.2016 / 12:25:36
Tyle że Messi dostał kartke zanim rzucił butem ,a dostał ją za to że nie mógł założyć rozwalonego buta na noge ,wiec gdzie tu logika .
Solidny ligowiec
leniwiec
Zarejestrowany od: 97 dni
Ilość komentarzy: 1130
Oceny: +4599
Kibicuje:
Manchester United Tottenham Hotspur Real Madryt
09.11.2016 / 21:44:57
Ja nie mówię za co ją dostał i kiedy, mówię, że nawet jeśli dostał, to po co robi teatr i się pyrga jak jakiś młody chłopak. Schodzi, zakłada nowe obuwie i idzie grać dalej. Ja rozumiem, że może być nieprzyzwyczajony do kartek ale bez przesady.
Solidny ligowiec
SirAlexDelPiero
Zarejestrowany od: 455 dni
Ilość komentarzy: 1044
Oceny: +3881
Kibicuje:
Chorwacja Chelsea Londyn Sheffield United FC Juventus Turyn Polska Valencia GKS Jastrzębie Zdrój
08.11.2016 / 16:54:18
mogli grac dalej, Messi niech se siedzi jak chce..... olalbym go na miejscu arbitra
Kluczowy zawodnik
luNq69
Zarejestrowany od: 622 dni
Ilość komentarzy: 3521
Oceny: +17399
Kibicuje:
Liverpool FC Napoli Wisła Kraków Polska Sevilla Termalica Nieciecza
08.11.2016 / 16:38:35
odwolanie nie dziwi jednak watpie zeby komisja pozytywnie rozpatrzyla ten wniosek gdyz od jakiegos czasu Barcelona ma wyraznie na pienku z hiszpanska federacja (od incydentu z butelka zwlaszcza...)
Junior
Jano32
Zarejestrowany od: 27 dni
Ilość komentarzy: 123
Oceny: +842
Kibicuje:
Arsenal Londyn Liverpool FC Leicester City FC Borussia Dortmund AC Milan Polska FC Barcelona
08.11.2016 / 14:03:21
Sam sobie tego buta nie zniszczył więc kartkę powinni anulować .Inni za gorsze rzeczy nie dostają ,trzeba było doliczyć więcej czasu po 90min i było by po sprawie.
Senior
Godzilla
Zarejestrowany od: 204 dni
Ilość komentarzy: 533
Oceny: +3657
Kibicuje:
Manchester United Borussia Dortmund Lech Poznań Polska
08.11.2016 / 14:28:01
Trzeba było zejść z boiska jak zmiana i na ławce się butem zajmować.
Junior
N3sti
Zarejestrowany od: 60 dni
Ilość komentarzy: 129
Oceny: +1072
Kibicuje:
Juventus Turyn Włochy Polska
08.11.2016 / 13:59:49
Jest taki przepis że sprawy techniczne załatwia się poza linią boczną, dla mnie słuszna decyzja arbitra. Ale żeby się specjalnie odwoływać bo sznurówki były z Biedronki nosz kur..

Tabela