Ważne
Nadchodzące
Ważne
Koniec
W trakcie
Nadchodzące

Czy to był rzut karny? Arbiter podyktował jedenastkę dla Barcelony, ale potem zmienił decyzję [WIDEO]

FC Barcelona
Źródło zdjęcia: Twitter

W meczu FC Barcelony z Manchesterem United doszło do kontrowersyjnej sytuacji w polu karnym przyjezdnych.

W 11. minucie Messi zagrał w pole karne, a po chwili Rakitić padł na murawę po starciu z Fredem. Sędzia Felix Brych najpierw podyktował jedenastkę, jednak po konsultacji z systemem VAR zmienił decyzję.

Sytuacja wzbudziła dużo kontrowersji, niektórzy nie mogli zrozumieć tego, że Felix Brych ostatecznie nie podyktował rzutu karnego.

Źródło: własne

Dyskusja

21
17 kwi 2019 | 00:45
+1
+{{fake_counter}}
{{fake_counter}}
{{fake_counter}}
{{message}}
Kontakt tak był ale nie na karnego i wydaje mi sie,ze fred był pierwszy przy piłce.
16 kwi 2019 | 23:10
-3
+{{fake_counter}}
{{fake_counter}}
{{fake_counter}}
{{message}}
Dla mnie takie pol na pol. Juz bardziej mnie zdenerwowal brak faulu przed polem karnym na Suarezie. W sumie dwa razy troche go oszukal Brych, ale wiele lat Suarez na to pracowal:) sam mecz to jednym slowem deklasacja. Z Liverpoolem tak nie bedzie, bo United troche slabsi no i ostatnio bez formy.
A Ajax pieknie. Ogladalem ich jednoczesnie i znowu byli lepsi. Z kontry graja chyba lepiej niz Liverpool:)
16 kwi 2019 | 23:06
-8
+{{fake_counter}}
{{fake_counter}}
{{fake_counter}}
{{message}}
Nie było faulu. Symulanty z barcelony zawsze się muszą podłożyć
17 kwi 2019 | 06:05
+3
+{{fake_counter}}
{{fake_counter}}
{{fake_counter}}
{{message}}
Idz pajacu bo mi sie zygac chce jak twoje prosty widze smieciu. Byles za psg pozniej za realem a teraz twierdzisz ze jestes za juve... glad je*a*y.
16 kwi 2019 | 23:01
+16
+{{fake_counter}}
{{fake_counter}}
{{fake_counter}}
{{message}}
Słuszna decyzja, nie powinno być karnego. Obrońca był zajęty tylko i wyłacznie piłka, a Rakitić wbiegł w jego nogi.
16 kwi 2019 | 23:16
+9
+{{fake_counter}}
{{fake_counter}}
{{fake_counter}}
{{message}}
Jedyny dobry komentarz do tej sytuacji.
16 kwi 2019 | 22:57
+6
+{{fake_counter}}
{{fake_counter}}
{{fake_counter}}
{{message}}
Zdaje się, że decyzja VAR jednak słuszna. Rakitić zostawił nogę celowo. Barcelona i tak dała radę, w takiej formie poradzą sobie z każdym bez pomocy sędziego.
16 kwi 2019 | 22:15
+9
+{{fake_counter}}
{{fake_counter}}
{{fake_counter}}
{{message}}
Po prostu nie było żadnego karnego!!!
16 kwi 2019 | 22:03
+20
+{{fake_counter}}
{{fake_counter}}
{{fake_counter}}
{{message}}
To była piłka obrońcy i on ją wygarną a że atakujący się nadział to nie wina broniącego, decyzja jak najbardziej prawidłowa, dobrze że jest VAR
16 kwi 2019 | 22:34
+4
+{{fake_counter}}
{{fake_counter}}
{{fake_counter}}
{{message}}
co on ją?
16 kwi 2019 | 21:55
+2
+{{fake_counter}}
{{fake_counter}}
{{fake_counter}}
{{message}}
"Wydaje się, że gracz Manchesteru United w starciu z rywalem jako pierwszy dotknął piłki, co prawdopodobnie miało wpływ na zmianę decyzji przez arbitra." to chyba nie ma większego znaczenia od ładnych kilku lat. Nie ma co się nad tą sytuacją zastanawiać pewnie inny sędzie by wskazał po analizie na wapno. Barca i tak to gładko wygra
16 kwi 2019 | 21:51
+2
+{{fake_counter}}
{{fake_counter}}
{{fake_counter}}
{{message}}
Var znowu w przerwie na lunch.............................
16 kwi 2019 | 21:50
-13
+{{fake_counter}}
{{fake_counter}}
{{fake_counter}}
{{message}}
"To Rakitic atakował obrońcę"
Rakitić brutalnie zaatakował swoją łydką sztole obrońcy :)

Ogólnie to smutne, że mamy VAR, a i tak chodzą tego typu akcje. Barcelona sobie jeszcze poradzi, ale Ajax znowu okradli, a on będzie miał gorzej.
16 kwi 2019 | 21:53
0
+{{fake_counter}}
{{fake_counter}}
{{fake_counter}}
{{message}}
Czemu Ajax okradli? Gol Juve prawidłowy, było coś innego?
16 kwi 2019 | 22:30
+7
+{{fake_counter}}
{{fake_counter}}
{{fake_counter}}
{{message}}
jak by podyktowal karnego to po prostu by bul kabaret fred mial pilke pierwszy :)
16 kwi 2019 | 23:02
+1
+{{fake_counter}}
{{fake_counter}}
{{fake_counter}}
{{message}}
Słyszałeś o czymś takim jak obiektywizm Makaveli? Czy dalej wpierdalasz chipsy i oglądasz "Z archiwum X"? Kibice Barcelony powinni się wstydzić za takiego pajaca jak Ty.
16 kwi 2019 | 21:41
-4
+{{fake_counter}}
{{fake_counter}}
{{fake_counter}}
{{message}}
Według mnie karny i tyle.
16 kwi 2019 | 21:30
Komentarz usunięty
Komentarz usunięty
16 kwi 2019 | 21:29
-3
+{{fake_counter}}
{{fake_counter}}
{{fake_counter}}
{{message}}
Najpierw w nogę, potem w piłkę, moim zdaniem karny, ale ja tam nie znam wszystkich przepisów
16 kwi 2019 | 22:00
-4
+{{fake_counter}}
{{fake_counter}}
{{fake_counter}}
{{message}}
Dokładnie tak samo to widzę. Barca i tak dała radę.
16 kwi 2019 | 23:54
-1
+{{fake_counter}}
{{fake_counter}}
{{fake_counter}}
{{message}}
Jak to rakitic wbiegł i atakował Freda Fred w tej sytuacji niczego Boga winny to rakitic zostawił nogę by się potknac o nogę Fredki
{{comment.created_datetime}}
(Edytowany)
{{comment.user_score.team_A_name}}
{{comment.user_score.team_A_score}}:{{comment.user_score.team_B_score}}
{{comment.user_score.team_B_name}}
Edytuj (jeszcze przez {{minuteUnit}})

Strzelcy {{title}} - Liga Mistrzów

#
Zawodnik
Bramki(karne)
Asysty
Bramki
Asysty
Żółte kartki
Czerwone kartki
Łącznie
1
0 (0)
2
0 (0)
3
0 (0)
4
0 (0)
5
0 (0)
{{$index + 1}}
{{player.value_1}}
{{player.value_1}}
{{player.value_2}}
{{player.value_3}}
Ranking

Bukmacherzy

Specjalna oferta dla czytelników Meczyki.pl, po wpisaniu kodu MEGABONUS. Szczegóły po kliknięciu w przycisk "Sprawdź".

Jeden z największych legalnych bukmacherów w Polsce. Świetna, potrójna oferta startowa - szczegóły po kliknięciu w przycisk "SPRAWDŹ".

150% dla nowych graczy oraz dodatkowe punkty, które można wymienić na nagrody, z kodem rejestracyjnym MEGABONUSPZB.

×
Włącz powiadomienia przeglądarkowe i otrzymuj od nas najważniejsze wiadomości sportowe! Kliknij w poniższą instrukcję i dowiedz się, jak to zrobić.