Lukas Podolski o kebabowym biznesie: Teraz mamy już 11 punktów

Lukas Podolski o kebabowym biznesie: Teraz mamy już 11 punktów
Pixathlon / Sipa / PressFocus
Nie tylko piłką nożną żyje człowiek. Lukas Podolski poza futbolem realizuje się w świecie gastronomii. O swoich związkach z kebabami piłkarz opowiedział w rozmowie z "WP SportoweFakty".
Podolski pieniądze zarobione podczas piłkarskiej kariery stara się odpowiednio inwestować. Zawodnik kilka lat temu zdecydował się na dość zaskakujący ruch. Postanowił zainwestować w bary z kebabami.
Dalsza część tekstu pod wideo
Z perspektywy czasu 35-latek nie żałuje podjętej decyzji. Jak się okazuje, biznes dobrze funkcjonuje mimo pandemii koronawirusa.
- To się zaczęło, gdy byłem piłkarzem Galatasaray Stambuł. Akurat w Kolonii mam sąsiada Turka i z nim połączyłem siły. Zaczynaliśmy od niewielkiego lokalu na zasadzie "to go", na wynos. A teraz mamy już 11 punktów w Kolonii i okolicach. A do tego, z innym wspólnikiem, mam dwie lodziarnie w Kolonii - oznajmił.
- To biznes ze znajomym, którego poznałem na zgrupowaniu reprezentacji Niemiec, w trakcie Euro 2016. Nasz kucharz zaprosił go, żeby przygotowywał lody dla kadrowiczów. Okazało się, że też jest z Kolonii, więc pogadaliśmy i założyliśmy biznes. Jestem bardzo zadowolony i z lodów, i z kebabów. Praktycznie codziennie jakoś się w to angażuję, bo to nie jest tak, że dałem tylko nazwisko. Biznes, jak wiadomo, nie jest łatwy, ale mimo pandemii dobrze dajemy sobie radę - podsumował "Poldi".
Redakcja meczyki.pl
Daniel Makarewicz26 Apr 2021 · 12:59
Źródło: WP SportoweFakty

Przeczytaj również