Ta strona wykorzystuje pliki cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji o celu ich wykorzystania i możliwości zmiany ustawień cookie znajdziesz w Polityce prywatności

Sporting odpadł przez sędziego? [video]

27 sie 2015 | 08:14 4
Sporting odpadł przez sędziego? [video]
Źródło zdjęcia: thelefty / Shutterstock.com
Kontrowersje w meczu CSKA - Sporting. Sędzie nie uznał gola, który mógłby zapewnić Portugalczykom awans do fazy grupowej Ligi Mistrzów.

Do zdarzenia doszło w 82. minucie gry. Po dośrodkowaniu z rzutu rożnego gola głową strzelił Islam Slimani, ale sędzia nie uznał bramki. Z jego gestykulacji i sygnalizacji arbitra liniowego można wywnioskować, że piłka po dośrodkowaniu zatoczyła łuk i w powietrzu opuściła plac gry. Żadne z ujęć telewizyjnych nie rozstrzyga jednoznacznie, czy sędziowie podjęli prawidłową decyzję.



To była jedna z najważniejszych sytuacji dwumeczu. Gdyby gol dla Sportingu został uznany, na tablicy wyników pojawiłby się wynik 2:2. CSKA potrzebowałaby wówczas dwóch goli, by wywalczyć awans do fazy grypowej Ligi Mistrzów.

W tej sytuacji Rosjanom wystarczyło jedno trafienie. W 85. minucie zadał je Ahmed Musa. Sporting nie potrafił już odpowiedzieć.

Po meczu sędziów mocno krytykował Jorge Jesus. Trener Sportingu miał też uwagi do prowadzenia pierwszego meczu. - W Lizbonie nie dostaliśmy ewidentnego karnego, w Moskwie nie uznali nam prawidłowego gola - uważa Jesus. - Zaczęliśmy mecz bardzo dobrze, kontrolowaliśmy go, zdobyliśmy bramkę. Wszystko szło dobrze. Byliśmy lepsi w tym dwumeczu od CSKA, ale może nasi przeciwnicy bardziej chcieli wygrać - kończy trener Sportingu.
Źródło: własne / USA Today
Komentarze
27 sie 2015 | 11:23
+4
+{{fake_counter}}
{{fake_counter}}
{{fake_counter}}
{{message}}
sędzia miał rację bo piłka wyszła poza boisko ,zasłużony awans CSKA.
27 sie 2015 | 09:09
-16
+{{fake_counter}}
{{fake_counter}}
{{fake_counter}}
{{message}}
Jaki ku*wa spalony ?!
27 sie 2015 | 09:20
+15
+{{fake_counter}}
{{fake_counter}}
{{fake_counter}}
{{message}}
przecież nikt nie mówi o spalonym, geniuszu
27 sie 2015 | 09:21
+18
+{{fake_counter}}
{{fake_counter}}
{{fake_counter}}
{{message}}
nie spalony a niby wyjście pilki poza linie koncowa przy wykonywaniu rzutu roznego... bocny sygnalizuje w podobny sposób jak spalony :)
{{comment.created_datetime}}
{{comment.user_score.team_A_name}}
{{comment.user_score.team_A_score}}:{{comment.user_score.team_B_score}}
{{comment.user_score.team_B_name}}

Zawodnicy

#
Zawodnik
Bramki(karne)
Asysty
Bramki
Asysty
Żółte kartki
Czerwone kartki
Łącznie
1
4 (0)
2
4 (0)
3
4 (1)
4
3 (0)
5
3 (0)
6
3 (0)
7
3 (0)
8
3 (0)
9
3 (0)
10
3 (0)
{{$index + 1}}
{{player.value_1}}
{{player.value_1}}
{{player.value_2}}
{{player.value_3}}
Ranking

Promocje bukmacherskie

Bonus 350 PLN dla nowych graczy u najpopularniejszego bukmachera w Polsce
Odbierz bonus 400PLN na start i korzystaj z szerokiej oferty zakładów i wysokich kursów
Wpisz kod 'meczyki' i wpłać min. 100zł, a poza bonusem 100% do 600zł, otrzymasz też dodatkowych 50zł na start!
Postaw pierwszy zakład, a jeśli przegrasz, otrzymasz zwrot utraconych środków. Załóż konto z Meczyków, aby otrzymać 110zł bez ryzyka.
Do góry News Tabela Zawodnicy Dyskusja